top_1

Over Hyproca Goat Milk

Hyproca Goat Milk B.V. (voorheen Holland Geiten Melk) werd opgericht in 2001. Na een fusie van Sanimèl en Holland Geiten Melk ontstond in 2014 Hyproca Goat Milk B.V.. Hyproca Goat Milk B.V. is een onderdeel van Ausnutria Hyproca B.V.. Zuivelonderneming Ausnutria Hyproca B.V. bestaat uit een aantal productiebedrijven en verkooporganisaties die zich toeleggen op de verwerking van geitenmelk en koemelk tot kindervoeding en zuivelspecialiteiten.

Binnen Ausnutria Hyproca is Hyproca Goat Milk B.V. verantwoordelijk voor het inzamelen van de geitenmelk en de relaties met haar leveranciers. De geitenmelk wordt binnen Ausnutria Hyproca geleverd aan een aantal bedrijven en verwerkt tot een scala van eindproducten. Elk onderdeel richt zich op een specifieke doelgroep, waarbij Hyproca Dairy Products B.V. zich, met het CBM merk, richt op de wereldwijde B2B-markt en daarin wereldmarktleider is. Hyproca Nutrition B.V. richt zich op het vermarkten van kindervoedingen op basis van geitenmelk. Deze kindervoeding wordt wereldwijd vermarkt onder het Kabrita merk.

De ca. 50 professionele melkgeitenbedrijven die bij Hyproca Goat Milk aangesloten zijn leveren jaarlijks gezamenlijk zo’n 50 miljoen kg geitenmelk. Alle leveranciers hebben een meerjarige overeenkomst gesloten met Hyproca Goat Milk B.V.

Hyproca Goat Milk B.V. behoort tot de best betalende inzamelaars van geitenmelk in Nederland. Dit is mogelijk omdat de melk van Hyproca Goat Milk uitsluitend wordt verwerkt binnen de bedrijven van Ausnutria Hyproca.